czwartek, 14 września 2017

Grzyby w śmietanie










                                  Grzyby w śmietanie 


1 kg. grzybów leśnych
1 duża cebula
1 szklanka śmietany 18%
1 listek laurowy
2-3 ziela angielskie
2 łyżki masła
pęk natki pietruszki
sól
pieprz



Grzyby wyczyścić wymyć i pokroić na większe kawałki, cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebulę i podsmażyć na złoty kolor. Do podsmażonej cebuli wsypać grzyby , oraz ziele angielskie i liść laurowy i dalej smażyć około 15 minut co jakiś czas mieszając żeby nie przywarło. Do tak podsmażonych grzybów, wlać śmietanę wymieszać dokładnie doprawić solą i pieprzem a na końcu posypać zieloną pietruszką. 


         





                                                                                              Smacznego                          

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz