poniedziałek, 29 maja 2017
Potrawka z żołądków drobiowych oraz pieczarek
Potrawka z żołądków
drobiowych oraz pieczarek
Składniki;
1 kg żołądków drobiowych
0,5 kg pieczarek
1 marchewka
1 pietruszka
2 cebula
1 czerwona papryka
2 przyprawy PRYMAT do flaków
4-5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól
pieprz
maggi
Żołądki oczyścić wymyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w piórka dorzucić do miękkich żołądków. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do gara. Na koniec paprykę pokroić w paski i również dorzucić. Wsypać obydwie przyprawy do flaków i gotować jeszcze około 10 min. Gotowe w razie potrzeby doprawić solą, pieprze lub maggi.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz