poniedziałek, 29 maja 2017

Potrawka z żołądków drobiowych oraz pieczarek








                      Potrawka z żołądków
           drobiowych oraz pieczarek


Składniki;

1 kg żołądków drobiowych 
0,5 kg pieczarek
1 marchewka
1 pietruszka
2 cebula
1 czerwona papryka
2 przyprawy PRYMAT do flaków
4-5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól
pieprz
maggi

Żołądki oczyścić wymyć i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie oraz liście laurowe i gotować do miękkości. Cebulę obrać i pokroić w piórka dorzucić do miękkich żołądków. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dorzucić do gara. Na koniec paprykę pokroić w paski i również dorzucić. Wsypać obydwie przyprawy do flaków i gotować jeszcze około 10 min. Gotowe w razie potrzeby doprawić solą, pieprze lub maggi.



                                 Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz