sobota, 11 lutego 2017
Kotleciki z jajek
Dziś proponuję szybkie i smaczne kotleciki z jajek. Które często królują na moim stole podawane z przeróżnymi surówkami. Zapraszam do wypróbowania i podzielenia się swoją opinią jak Wam smakują. Pozdrawiam i życzę smacznego.
Kotleciki z jajek
Składniki;
10 jajek gotowanych na twardo
1 jajko surowe
1 łyżka majonezu
1 kopiata łyżka bułki tartej
pęczek szczypiorku
10-15 dkg sera żółtego
sól
pieprz
Jajka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tak samo postąpić z serem.
Do startych jajek i sera, dodać jajko, majonez, bułkę tartą, sól, pieprz, pokrojony szczypiorek.
Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę, najlepiej zrobić to ręką.
Łyżką nabierać masę jajeczną i wrzucać do miseczki z bułką tartą. Obtaczać i formować kotleciki.
Gotowe kotleciki wrzucać na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Wykładać na ręcznik papierowy by osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądaja super. Pozdrawiam Zosia
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie, pozdrawiam
Usuń