czwartek, 15 czerwca 2017

Młoda kapusta zasmażana z kiełbasą







                                        Młoda kapusta zasmażana
                    z kiełbasą 



Składniki;

1 główka młodej kapusty
1 duża cebula
25 dkg cienkiej kiełbasy 
1/2 łyżeczki kminku
sól
pieprz
koper
2 łyżki masła do smażenia

Masło rozpuścić na głębokiej patelni i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć na złoty kolor. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę i znów podsmażać aż kiełbasa lekko się zrumieni. Kapustę umyć i poszatkować, wrzucić do podsmażonej kiełbasy z cebulą, dosypać kminek. Przykryć i dusić do miękkości często mieszając. Gdy kapustka będzie już miękka to zdjąć pokrywkę i smażyć do całkowitego odparowania wody, na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, posypać koperkiem.



                                  Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz