czwartek, 15 czerwca 2017
Młoda kapusta zasmażana z kiełbasą
Młoda kapusta zasmażana
z kiełbasą
Składniki;
1 główka młodej kapusty
1 duża cebula
25 dkg cienkiej kiełbasy
1/2 łyżeczki kminku
sól
pieprz
koper
2 łyżki masła do smażenia
Masło rozpuścić na głębokiej patelni i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć na złoty kolor. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę i znów podsmażać aż kiełbasa lekko się zrumieni. Kapustę umyć i poszatkować, wrzucić do podsmażonej kiełbasy z cebulą, dosypać kminek. Przykryć i dusić do miękkości często mieszając. Gdy kapustka będzie już miękka to zdjąć pokrywkę i smażyć do całkowitego odparowania wody, na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, posypać koperkiem.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz