sobota, 17 czerwca 2017
Rolady z jarzynami
Rolada z jarzynami
Składniki;
1 kg wołowego lub wieprzowego mięsa bez kości
1 pietruszka
1 marchew
3 ogórki kiszone
1 cebula
15-20 dag kiełbasy cienkiej
1 łyżka musztardy
1/2 szklanki rosołu
śmietana
2 łyżki mąki
koper
sól
pieprz
Mięso umyć osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić jak na kotlety. Każdą część z osobna rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.
Wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki pokroić w drobną kostkę, wszystko razem wymieszać, dodać musztardę, doprawić solą i pieprzem.
Farsz nakładać na porcje mięsa, zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub związać sznurkiem. Gotowe roladki układać na rozgrzaną patelnię i obsmażyć z każdej strony aby zamknąć pory.
Obsmażone roladki zalać gorącym rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Gotowe rolady wyjąć z powstałego sosu, sos zagęścić mąką dodać śmietanę, koper i doprawić do smaku pieprzem i solą. Przed podaniem roladek pamiętać o wyciągnięciu wykałaczek i ściągnięciu sznurków.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz