środa, 5 kwietnia 2017
Nadziewane jajka czekoladowe
Nadziewane jajka czekoladowe
Można w bardzo szybki sposób napełnić nudne puste jajka czekoladowe, na pewno zachwycą wszystkich wyglądem i smakiem.
5 łyżek sera białego z wiaderka
1/2 szklanki śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
dżem koloru pomarańczowego lub żółtego
Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z cukrem pudrem i serkiem.
Wierzchy jajek ściąć ostrym nożem, jak się coś odłamie to nic nie szkodzi i tak będzie ładnie. Napełniać jajka masą serową, w środku masy zrobić wgłębienie i nałożyć dżem. Gotowe można zajadać i z dumą stawiać jajeczka na Wielkanocnym stole.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz