wtorek, 4 kwietnia 2017
Kotlety ryżowe bez mięsne
Kotlety ryżowe bez mięsne
Smaczne kotlety ryżowe nie muszą być zawsze z mięsem. Wersja bez mięsna równie smaczna, zapraszam do wypróbowania.
Składniki;
2 x 100 g torebki ryżu
1 marchew średniej wielkości
2 średnie cebule
2 jajka + 1 do obtaczania
sól
pieprz
olej do smażenia
bułka tarta
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i drobno w kostkę pokroić, wrzucić na rozgrzaną patelnie z niewielką ilością oleju. Do podsmażonej cebuli dodać startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę i jeszcze podsmażyć około 2 min. Do miski wrzucić ugotowany ryż, cebulę z marchewką, 2 jajka doprawić do smaku pieprzem i solą.
Wszystko dokładnie wyrobić, następnie formować kotleciki obtaczać w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i układać na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz