Rolada kokosowa
Składniki na ciasto;
2 paczki herbatników małe paczki
3 łyżki kakao
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki mleka
1/2 kostki masła
Go garnka dajemy mleko, cukier, kakao, masło i wszystko razem zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać pokruszone herbatniki, wymieszać. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia i przykryć drugim kawałkiem papieru i wałkiem rozwałkować na prostokąt.
Składniki na masę kokosową ;
15 dag kokosu
4 łyżki cukru pudru
1/2 szkl. mleka
Wszystko wrzucić do rondelka i pogotować około 2 min.
cięgle mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego
wystudzenia.
1/2 masła
Masło utrzeć do białości i dodawać porcjami zimną masę kokosową,
utrzeć na puch.
Wyłożyć na rozwałkowane ciasto.
I delikatnie jednym bokiem papieru,
podnosimy do góry i zwijamy w roladę.
Tak zwiniętą roladę do końca, zawijamy
w papier i wkładamy do lodówki
na 2 godziny. Po tym czasie możemy
się już zajadać. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz