piątek, 2 grudnia 2016

Rolada kokosowa





                                     Rolada kokosowa 

Składniki na ciasto;

2 paczki herbatników małe paczki
3 łyżki kakao
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki mleka
1/2 kostki masła

Go garnka dajemy mleko, cukier, kakao, masło i wszystko razem zagotować. Zdjąć z ognia i wsypać pokruszone herbatniki, wymieszać. Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia i przykryć drugim kawałkiem papieru i wałkiem rozwałkować na prostokąt. 





Składniki na masę kokosową ;  

15 dag kokosu
4 łyżki cukru pudru
1/2 szkl. mleka 

Wszystko wrzucić do rondelka i pogotować około 2 min.
cięgle mieszając.
Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego 
wystudzenia.



1/2 masła

Masło utrzeć do białości i dodawać porcjami zimną masę kokosową, 
utrzeć na puch.

Wyłożyć na rozwałkowane ciasto.


I delikatnie jednym bokiem papieru,
podnosimy do góry i zwijamy w roladę.



Tak zwiniętą roladę do końca, zawijamy 
w papier i wkładamy do lodówki
na 2 godziny. Po tym czasie możemy 
się już zajadać. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz