piątek, 13 stycznia 2017

Sznycelki z mięsa mielonego





                              Sznycelki z mięsa mielonego


Składniki;

500 gr mięsa mielonego
2 jajka
4-5 ząbków czosnku
1 bułka namoczona w mleku
1 średnia cebula
sól
pieprz
bułka tarta do obtaczania 

Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajka, namoczoną bułkę lekko odciśniętą, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę drobno posiekaną i lekko podsmażoną na niewielkiej ilości tłuszczu, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić, aż całość uzyska jednolitą masę. Z gotowej masy, formować sznycelki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obydwóch stron na złoty kolor. Gotowe sznycelki wykładać na ręcznik papierowy, by osuszyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ziemniakami, ryżem, chlebkiem jak tylko chcemy i mamy ochotę.
                                   Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz