Zapiekanki na bułeczkach
z pieczarkami
5-6 bułeczek
0,5 kg pieczarek
2 cebule
1-2 łyżki masła
15-20 dkg sera żółtego
pieprz
sól
1.
Cebulę obrać drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku.
2.
Pieczarki wymyć, pokroić w paski lub kostkę i wrzucić do podsmażonej cebuli. Smażyć do odparowania wody, wyłączyć i doprawić do smaku.
3.
Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach.
4.
Bułki przeciąć wzdłuż
5. Nakładać dość grubą warstwę,
przygotowanego farszu pieczarkowego.
6.
Posypać startym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. na około 10-15 min.
Podawać ciepłe z keczupem i szczypiorkiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz