sobota, 28 stycznia 2017

Zapiekanki na bułeczkach z pieczarkami





                              Zapiekanki na bułeczkach 
                                  z pieczarkami




5-6 bułeczek 
0,5 kg pieczarek
2 cebule
1-2 łyżki masła
15-20 dkg sera żółtego
pieprz 
sól

1.
   Cebulę obrać drobno pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku.
2.
   Pieczarki wymyć, pokroić w paski lub kostkę i wrzucić do podsmażonej cebuli. Smażyć do odparowania wody, wyłączyć i doprawić do smaku.
3.
   Zetrzeć ser na tarce o grubych oczkach.
4.
   Bułki przeciąć wzdłuż


                        5.                               Nakładać dość grubą warstwę, 
przygotowanego farszu pieczarkowego.


6.  
Posypać startym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. na około 10-15 min.
        

Podawać ciepłe z keczupem i szczypiorkiem.

             Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz