czwartek, 2 marca 2017
Surówka z kapusty pekińskiej
Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, przez większość z nas znana i lubiana. Polecam tym co jeszcze jej nie znają, bo na prawdę warto się w niej zasmakować.
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki;
1 średnia kapusta pekińska
2 marchewki średniej wielkości
1 cebula średnia
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku
Liście z kapusty poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Wszystko wymieszać dodać przepuszczony przez praskę czosnek, majonez, jogurt lub śmietanę znów wymieszać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz