czwartek, 2 marca 2017

Surówka z kapusty pekińskiej





Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej, przez większość z nas znana i lubiana. Polecam tym co jeszcze jej nie znają, bo na prawdę warto się w niej zasmakować.




                    Surówka z kapusty pekińskiej 


Składniki;

1 średnia kapusta pekińska 
2 marchewki średniej wielkości 
1 cebula średnia 
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18%
sól
pieprz
sok z cytryny do smaku

Liście z kapusty poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić w kosteczkę. Wszystko wymieszać dodać przepuszczony przez praskę czosnek, majonez, jogurt lub śmietanę znów wymieszać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 




                                  Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz