wtorek, 21 marca 2017

Zupa pomidorowa






                               Zupa pomidorowa

Są różne wersje zupy pomidorowej, z makaronem, ryżem, zacierką, kremowe i jakie tylko chcemy. Moja dzisiejsza wersja jest bez rozdrabniania, wystarczy tylko wrzucić wszystko do jednego garnka i wyjdzie pyszna zupa.

Składniki;

2 1/2 litry wody
1 puszka krojonych pomidorów
2 marchewki średniej wielkości
1 średnia pietruszka
1 średnia cebula
kawałek mięsa, u mnie 2 udka
3 garście makaronu
4 łyżki przecieru pomidorowego
4-5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 płaska łyżka vegeta
śmietana 
sól 
pieprz 
zielona pietruszka


Mięso wymyć, wrzucić do gara i zalać wodą. 

Jarzyny obrać i pokroić według uznania i wrzucić do wody z mięsem.




Dorzucić również pomidory z puszki, oraz ziele angielskie, liść laurowy i vegetę.



Gotować około 1 godziny, w trakcie gotowania dodać przecier pomidorowy.



Teraz wyciągnąć z zupy mięso i wrzucić do zupy makaron, gotować do miękkości makaronu.

Doprawić do smaku i podawać ze śmietaną i zieloną pietruszką.



  

                               Smacznego














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz