Zupa pomidorowa
Są różne wersje zupy pomidorowej, z makaronem, ryżem, zacierką, kremowe i jakie tylko chcemy. Moja dzisiejsza wersja jest bez rozdrabniania, wystarczy tylko wrzucić wszystko do jednego garnka i wyjdzie pyszna zupa.
Składniki;
2 1/2 litry wody
1 puszka krojonych pomidorów
2 marchewki średniej wielkości
1 średnia pietruszka
1 średnia cebula
kawałek mięsa, u mnie 2 udka
3 garście makaronu
4 łyżki przecieru pomidorowego
4-5 ziarenek ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 płaska łyżka vegeta
śmietana
sól
pieprz
zielona pietruszka
Mięso wymyć, wrzucić do gara i zalać wodą.
Jarzyny obrać i pokroić według uznania i wrzucić do wody z mięsem.
Dorzucić również pomidory z puszki, oraz ziele angielskie, liść laurowy i vegetę.
Gotować około 1 godziny, w trakcie gotowania dodać przecier pomidorowy.
Teraz wyciągnąć z zupy mięso i wrzucić do zupy makaron, gotować do miękkości makaronu.
Doprawić do smaku i podawać ze śmietaną i zieloną pietruszką.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz