czwartek, 13 października 2016





                                       Fasolka po orotońsku


Składniki ;


  • 4 cebule duże
  • 4 marchewki
  • 2 pory
  • 6 ogórków kiszonych dużych 
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 3 puszki fasoli białej 
  • 2 koncentraty pomidorowe 
  • 2 papryki czerwone
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 500-600 g kiełbasy cienkiej 
  • 2 l bulionu 
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz 
  • majeranek do smaku 

Wszystkie składniki (oprócz fasoli ) pokroić w kostkę i po kolei z osobna smażyć na patelni z małą ilością oleju, po usmażeniu wrzucić do bulionu, dodać koncentraty pomidorowe i gotować ok.30-40 min..

Do końcowego gotowania dodać fasolkę, sól, pieprz, majeranek i gotować jeszcze ok. 10-15 min. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz