Fasolka po orotońsku
Składniki ;
- 4 cebule duże
- 4 marchewki
- 2 pory
- 6 ogórków kiszonych dużych
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 3 puszki fasoli białej
- 2 koncentraty pomidorowe
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 500-600 g kiełbasy cienkiej
- 2 l bulionu
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- majeranek do smaku
Wszystkie składniki (oprócz fasoli ) pokroić w kostkę i po kolei z osobna smażyć na patelni z małą ilością oleju, po usmażeniu wrzucić do bulionu, dodać koncentraty pomidorowe i gotować ok.30-40 min..
Do końcowego gotowania dodać fasolkę, sól, pieprz, majeranek i gotować jeszcze ok. 10-15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz